De gemeente Oldambt kondigt met trots de lancering aan van een nieuwe subsidieregeling, gericht op het stimuleren van energiebesparing en isolatie in huur- en koopwoningen.

Voor wie is deze regeling?

Deze regeling is speciaal ontworpen voor inwoners met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum en/of een woning met een energielabel D of lager.

Het doel

Met de stijgende energiekosten is het voor veel inwoners van Oldambt een uitdaging om hun woning betaalbaar te houden. Vooral huizen met een laag energielabel leiden tot hogere woonkosten.

Om de woningeigenaren te ondersteunen biedt de gemeente Oldambt een subsidieregeling aan die inwoners ondersteunt bij het verduurzamen van hun woning. De regeling is opgedeeld in twee delen: subsidies voor energiebesparende maatregelen tot €1.750 en subsidies voor isolatie tot €1.250.

De werkwijze

Isolatie-expert helpt de woningeigenaren met ontzorging van het gehele proces. Wat moet u hiervoor doen? Vul het aanvraag formulier in. Hiervoor heeft u alleen het geregistreerde inkomen of jaaropgaaf nodig. (lees hier hoe u deze kunt aanvragen/downloaden). Nadat u het inschrijfformulier heeft in gevuld beoordeeld onze adviseur de documenten en checkt direct of u in aanmerking komt voor deze subsidie. Onze aviseur neemt binnen 1-3 dagen contact op om een afspraak in te plannen voor advies en inspectue bij u thuis.

Voor welke maatregelen is er subsidie?

U kunt voor de volgende isolerende maatregelen subsidie krijgen;

  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie
  • Raamisolatie

Hoeveel subsidie is er?

Deze subsidie is tijdelijk beschikbaar . Op = Op