Nieuwe Kansen voor Duurzaam Wonen in Dinkelland, Oldenzaal, Losser en Tubbergen

Bewoners van Dinkelland, Oldenzaal, Losser en Tubbergen kunnen binnenkort profiteren van nieuwe kansen om hun huizen duurzamer te maken. Er is in totaal €2.721.440 beschikbaar gesteld voor dit doel. Deze vier gemeenten werken samen aan een plan, onderdeel van het Nationaal Isolatieprogramma, om huizen energiezuiniger te maken.

Regionale Samenwerking voor Duurzame Huizen

Het doel van het Nationaal Isolatieprogramma is om tegen 2030 zo’n 2,5 miljoen woningen beter te isoleren, met speciale aandacht voor de 1,5 miljoen huizen die nu slecht geïsoleerd zijn. Voor dit doel heeft de Nederlandse overheid vier miljard euro vrijgemaakt. Oldenzaal, samen met Losser, Tubbergen en Dinkelland, zet zich in voor een praktische invulling van dit programma. Hieronder valt een subsidie voor woningisolatie, een hulploket voor subsidies en later dit jaar een doe-het-zelf subsidie.

Voortzetting en Aanpassing van de Bestaande Subsidieregeling

Een deel van de fondsen wordt gebruikt om de bestaande subsidieregeling voor isolatie voort te zetten. Deze subsidie is bedoeld voor huizen met een laag energielabel (D, E, F, G). Bewoners kunnen tot € 750 subsidie krijgen voor isolatiemaatregelen in hun woning.

Advies en Hulp bij Subsidies en Financiering

Om inwoners beter te helpen met subsidie- en financieringsaanvragen, wordt er gezocht naar een regionale adviseur. Een nieuw hulploket zal ondersteuning bieden bij het vinden en aanvragen van de juiste subsidies voor het verduurzamen van woningen.

Subsidie voor Doe-Het-Zelvers

Later dit jaar komt er een speciale subsidieregeling voor inwoners die zelf hun huis willen verduurzamen. Deze regeling zal beschikbaar zijn voor bepaalde woningtypes, afhankelijk van de WOZ-waarde en het energielabel. De vier gemeenten in Noordoost Twente werken samen aan deze regeling, die naar verwachting na de zomer beschikbaar komt.

Energie van Noordoost Twente: Samenwerking en Uitvoering

Onder de naam ‘Energie van Noordoost Twente’ werken Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland en Losser samen aan de energietransitie. In de komende periode zullen deze gemeenten de plannen verder uitwerken. Zodra de subsidies en hulploketten beschikbaar zijn, zullen inwoners hierover geïnformeerd worden door de gemeenten.

Benieuwd of u gebruik kan maken van deze subsidie?

Laat uw gegevens vrijblijvend achter en we nemen op korte termijn contact met u op