UF-schuim

Spouwmuurisolatie, een logische én betaalbare eerste stap

Vanwege alsmaar stijgende energiekosten, de verandering van het klimaat en de verplichting van het energielabel wordt een goed geïsoleerde woning steeds belangrijker. Naast een lagere energievraag zorgt isoleren voor een hoger wooncomfort vanwege de optimale temperatuurverdeling in uw woning. Ook worden geluiden extra gedempt waardoor het geluidscomfort in uw woning verbetert.

Isoleren met UF-schuim

Uf-schuim is een luchtgeblazen schuim met een open celstructuur welke uitermate geschikte is voor zowel het isoleren als her- of bij-isoleren van bestaande spouwmuurisolatie. Uf-schuim wordt in vloeibare vorm gegoten in de spouwmuur waarna deze opschuimd en op deze manier tot in de kleinste kieren en naden doordringt. Hierdoor kan een goede kierafdichting en 100% gelijkmatige vulling van de spouw gegarandeerd worden, welke weer zorgt voor een hoge consistente isolatiewaarde. Doordat bij het verwerken van Uf-schuimlucht gebruikt wordt om het product op te schuimen, zijn hiervoor geen CFK’s of andere milieubelastende materialen nodig. Uf-schuimis waterafstotend, damp open door de open celstructuur en volledig geurloos. Daarnaast heeft Uf-schuimbrandklasse B2 waardoor deze volledig in lijn is met de huidige brandvoorschriften. Door de sterk vullende eigenschap van Uf-schuim leent dit product zich zeer goed voor het vullen van smalle spouwbreedtes en het herstellen of bijvullen van oude bestaande spouwmuurisolatie. Doordat voor het herstellen van oude bestaande spouwmuurisolatie met Uf-schuim geen reiniging van de spouw noodzakelijke is, maakt deze vorm van spouwmuurisolatie herstellen vele malen goedkoper.

Hoe wordt spouwmuurisolatie met Uf-schuim uitgevoerd?

  1. Tijdens de technische opname op locatie heeft de isolatieadviseur een endoscopisch onderzoek gehouden om te kijken of de spouw geschikt is om geïsoleerd te worden.
  2. Wanneer blijkt dat de spouw geschikt is tot na-isoleren, worden tijdens uitvoering kleine gaten geboord binnen de kruising van de liggende en staande voeg. Dit wordt gedaan in een vastgesteld boorpatroon.
  3. Door deze kleine gaten wordt het isolatiemateriaal in de luchtspouw van de muur gegoten. Nadat deze in de spouw gegoten is zorgt het blaasmiddel in de Uf-schuim ervoor dat deze opzwelt tot een gelijkmatige en vormvaste isolatiemassa. De vuldruk van Uf-schuim is echter nooit zo hoog dat er schade aan gevels of andere bouwdelen ontstaat.
  4. Nadat de spouwmuur volledig geïsoleerd is worden de kleine gaten weer dichtgemaakt met voegspecie. Deze voegspecie wordt zo goed op kleur aangebracht zodat verschil in kleur zo klein mogelijk is.