Castricumse Huiseigenaren: Nieuwe Subsidie Beschikbaar

De gemeente Castricum heeft een subsidieaanvraag ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor een bedrag van €505.160. Dit geld is bedoeld om huiseigenaren aan te moedigen hun woningen te isoleren, wat zal bijdragen aan de vermindering van het gebruik van aardgas en de CO2-uitstoot. Isolatie wordt beschouwd als een essentiële eerste stap in de overgang naar aardgasvrije woningen. Een bijkomend voordeel is dat hierdoor de energierekeningen van de woningeigenaren zullen dalen.

Voor wie?

Deze regeling is speciaal ontworpen voor eigenaren van koopwoningen met een WOZ-waarde die lager is dan het gemeentelijk gemiddelde van 452.000 euro in 2022. Met deze regeling kunnen inwoners financiële ondersteuning krijgen voor een spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en bodemisolatie.

Benieuwd of u gebruik kan maken van deze subsidie?

Tijdens de scan bespreken we de isolatiemogelijkheden voor: dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie.

Daarnaast kijken we of u gebruik kan maken van de volgende subsidieregelingen: ISDE, NIP, SPUK, SPOR, DUMAVA,SVOH (geen grap)