Kosten Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie kost gemiddeld tussen de €15 – €20 per vierkante meter.

De prijs van de spouwmuurisolatie is opgebouwd uit 2 verschillende aspecten. Het product zelf (productkosten), het aanbrengen van het product en de arbeidskosten (arbeidskosten).

wat-kost-spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie prijsopbouw

Er zijn verschillende variabelen die de prijs voor spouwmuurisolatie bepalen. Denk hierbij aan de volgende punten;

  1. Het type materiaal
  2. Het aantal te isoleren m2
  3. Eventuele meerkosten (plaatsen roosters / gebruik hoogwerker)
  4. Subsidie voor spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie producten

  1. EPS Parels
  2. Glaswol
  3. Foam
  4. PUR

Subsidie Spouwmuurisolatie

Door de SEEH subsidie regeling van de RVO (www.rvo.nl) krijgt u ca. 25%- 30% subsidie op spouwmuurisolatie. Hiermee wil de overheid woningeigenaren stimuleren om spouwmuurisolatie aan te brengen. Om aanspraak te maken op de subsidie voor spouwmuurisolatie zijn er 3 belangrijke voor waarden. 1. De offerte voldoet aan de minimale isolatie waarde. 2. De offerte voldoet aan de minimale aantal m2. 3. Er is niet eerder op dit adres SEEH subsidie aangevraagd.

Gemiddelde vierkante meters per type woning

Type Woning Aantal m2
Vrijstaande woning 100m2
2 onder 1 kap woning 80m2
Hoekwoning 90m2
Tussenwoning 45m2

bij kleine oppervlaktes liggen de prijzen per vierkante meter vaak hoger dan bij grotere woningen.

Vind een spouwmuurisolatie expert bij u uit de regio

Per regio werken wij exclusief met de beste isolatiebedrijven voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie. U kunt hier direct een offerte aanvragen bij onze partners.

Vergelijk spouwmuurisolatie bedrijven

Vergelijk direct

Is uw spouwmuur geschikt voor isolatie?

Een belangrijk onderdeel van het adviesgesprek is een inspectie van de gevel, waarbij de adviseur wat gaatjes in de voegen boort om in de spouw te kunnen kijken. Alleen een gecertificeerd isolatiebedrijf kan officieel vaststellen of jouw gevel nog niet geïsoleerd is, en of deze geschikt is voor spouwmuurisolatie.

Het bedrijf controleert tijdens een inspectie of de spouw voldoende breed en schoon is (zonder puin), of de gevel in goede staat is en of deze waterdamp voldoende doorlaat (met name van belang bij geschilderde gevels). Ook de waterkering rond kozijnen, het dak en de goten moet in orde zijn, om te voorkomen dat er regenwater in de geïsoleerde spouw komt. Verder moet de adviseur beoordelen of het nodig is om een afscheiding te maken in de spouw als de buren geen spouwmuurisolatie hebben of willen.

Als jouw gevel ongeschikt blijkt voor spouwmuurisolatie, vraag dan naar alternatieven. Is de spouw bijvoorbeeld vervuild, dan bieden sommige bedrijven schoonmaak van de spouw aan. Als dat geen optie is, dan zijn er duurdere alternatieven zoals gevelisolatie aan de binnen- of buitenzijde.

Welke isolatiewaarde wordt gehaald en welk isolatiemateriaal wordt geadviseerd?

De isolatiewaarde is vooral afhankelijk van de breedte van de spouw, en minder van het gebruikte isolatie materiaal. Tussen de diverse soorten isolatie materialen, zitten slechts kleine verschillen en alle materialen isoleren ongeveer even goed. Belangrijk is dat het om KOMO gecertificeerde isolatiematerialen gaat. De meest gebruikte isolatiematerialen zijn glaswol, steenwol of EPS parels (bolletjes van piepschuim). Minder vaak gebruikt zijn PUR-schuim, UF-schuim of gesiliconiseerde perlietkorrels.

In sommige situaties (bijvoorbeeld bij een smalle spouw) zijn niet alle materialen geschikt. Vraag in dat geval welk materiaal wel geschikt is. Mocht het bedrijf niet met dat materiaal werken, kies dan voor een ander bedrijf

Wat kost een ventilatie rooster?

In veel huizen ventileert de kruipruimte via openingen in de spouwmuur. Na spouwmuurisolatie kan dat meestal niet meer en moet het isolatiebedrijf nieuwe ventilatie kokers maken voor de kruipruimte. Ventilatie van de kruipruimte is belangrijk. De kosten voor het aanbrengen van nieuwe ventilatie rooster liggen tussen de €25 – €40 per stuk.