Knauf SUPAFIL-wol (vlokken)

Spouwmuurisolatie, een logische én betaalbare eerste stap

Vanwege alsmaar stijgende energiekosten, de verandering van het klimaat en de verplichting van het energielabel wordt een goed geïsoleerde woning steeds belangrijker. Naast een lagere energievraag zorgt isoleren voor een hoger wooncomfort vanwege de optimale temperatuurverdeling in uw woning. Ook worden geluiden extra gedempt waardoor het geluidscomfort in uw woning verbetert.

Isoleren met Knauf SUPAFIL-wol (vlokken)

Met de Knauf SUPAFIL inblaaswol bent u verzekerd van een blijvend optimale verdeling van het isolatiemateriaal in de spouw. Knauf SUPAFIL-wol is waterafstotend en neemt dus geen vocht op. Bij regen wordt alleen de buitenmuur vochtig en het vocht kan niet door de isolatielaag naar binnen toe. De muur blijft ‘ademen’ omdat de isolatielaag wel waterdamp doorlaat. Dit betekent een door het KOMO gecontroleerde, constante thermische isolatiewaarde en extra geluiddempende werking. Knauf SUPAFIL-wol beschikt over het Eurofins label, dit is het hoogst haalbare norm voor een gezonde binnen-luchtkwaliteit. De inblaaswol bestaat tot 80% uit gerecycled glas en bevat geen chemische bindmiddelen. Bovendien is Knauf SUPAFIL-wol geheel reukloos, onbrandbaar en vormt het geen voedingsbodem voor schimmels of bacteriën.

Hoe wordt spouwmuurisolatie met Knauf SUPAFIL-wol (vlokken) uitgevoerd?

  1. Tijdens de technische opname op locatie heeft de isolatieadviseur een endoscopisch onderzoek gehouden om te kijken of de spouw geschikt is om geïsoleerd te worden.
  2. Wanneer blijkt dat de spouw geschikt is tot na-isoleren, worden tijdens uitvoering kleine gaten geboord binnen de kruising van de liggende en staande voeg. Dit wordt gedaan in een vastgesteld boorpatroon. Door deze kleine gaten wordt het isolatiemateriaal in de luchtspouw van de muur geblazen.
  3. De installateur zorgt voor de juiste blaasdruk zodat de juiste verdeling van het isolatiemateriaal kan worden gegarandeerd.
  4. Nadat de spouwmuur volledig geïsoleerd is worden de kleine gaten weer dichtgemaakt met voegspecie. Deze voegspecie wordt zo goed op kleur aangebracht zodat verschil in kleur zo klein mogelijk is.